Net 18 jaar geworden deze dame

Dan laat je dit moment even vereeuwigen.

Fotogeniek

Mark wou een goede foto voor z’n CV facebook en LinkedIn. Zoals altijd krijg ik te horen: “ik ben niet fotogeniek”. Ja, die kennen we. Zeg nou eerlijk is dit een CEO look of watte …

Edward en Iris

Edward leerde Iris kennen via zijn werk toen hij tijdelijk in Zwitserland werkte. Dat is al weer 15 jaar geleden. Het werd hoog tijd dat de liefde bezegeld werd. Het klassieke stadhuis op de Dagelijkse Groenmarkt in Den Haag was het geslaagde decor voor hun huwelijk. We besloten binnen enige foto’s te maken in dit recent gerestaureerde gebouw.

Effe een foto nodig voor LinkedIn en CV

Ze had foto’s laten maken een tijdje terug bij een fotozaak Lindhout in de Dorpsstraat, maar wou nu toch een echte foto hebben.

Sowieso, krijgen klanten bij mij altijd een proefgalerie (van ca. 20-30 opnamen) op het internet, zodat ze niet direct hoeven te beslissen. Kunnen het op die manier rustig met thuis overleggen. Nou de keuze is gemaakt. Lever altijd voor het gemak een zwart/wit foto bij. Immers veel consumentenprinters geven de kleuren vaak niet juist weer. Uiteraard worden de foto’s vakkundig afgewerkt en geretoucheerd.

Ze heeft er 2 uitgekozen:

jolanda-16-350-zw jolanda-30-350

 

Lekker trouwen in Kijkduin

Op een mooie zonnige locatie op het strand in Kijkduin vond de trouwplechtigheid plaats van Steven en Mariska.
De gezellige beach club Habana was het decor voor de feestavond. Natuurlijk foto’s gemaakt op het strand en tijdens de zonsondergang.
Hun album is nu na enige aanpassing geheel volgens hun wens aangepast en opgemaakt.

Pre-wedding shoot

pre-stemar-0053fz

 

Altijd leuk een proefsessie met een bruidspaar. Voor de verandering maar eens buiten gedaan. Het weer zag er niet zo best uit vandaag. We hadden afgesproken bij restaurant AA-zicht. Behoorlijk fris en een harde wind. Maar dat mocht de pret niet drukken. Alles onwennig voor Mariska. Bruiden hebben het altijd het moeilijks. Moet zich als modellen gedragen als het ware. Bruidegoms kunnen meestal gewoon hun onverschillige zelf zijn. Bruiden moeten meer geven. Daarom altijd handig zo’n pre-wedding session. Mariska moest vaak hart lachen om de opdrachten die ze kreeg. Een heel vrolijke bruid. Ik zie uit naar de werkelijke shoot.

pre-stemar-0120-fz

Historisch Zoetermeer 27-28 september

historisch zoetermeer

 

Het waren leuke voorstelling van het gezelschap Historisch Zoetermeer. Mooie verlichting en een gezellig horeca na de voorstelling.

Klik hier voor nog meer foto’s.

 

Zondag in het park 14 september 2014

Het was weer gezellig op de een na laatste zondag in het park. De muziek was goed maar niet zo explosief als vorige week. Desondanks waren de individuele acts uitstekend. The High & The Lonesome sloot aan bij mijn persoonlijke voorkeur. Geweldige zangeres met een echte country stem.
De opkomst was behoorlijk en groter dan de voorgaande weken. Duidelijk is het van mond tot mond gegaan. De bbq jongens waren constant aan de slag op de klanten te bedienen. Ze hebben hard gewerkt om de overheerlijke hamburger en spiezen zo snel mogelijk af te krijgen.
Ook nog een paar foto’s gemaakt van mensen die ik ontmoette. Het was al met al gezellig en een gemoedelijke sfeer. Kenmerkend voor dit soort evenementen.

Zondag in het Park 7 september 2014

Het was vooral gezellig ouderwetse arty festivalletje en crea bezigheid voor de kids en ouderen. Je kon ook die mooi weer vakantie foto laten maken door Buuf & Buur voor je vakantie album. Altijd leuk als je slecht weer hebt gehad. Voordat de foto’s werden genomen, werd je een outfit aangemeten om de stemming te verhogen. Dankzij de ouderwetse kant en klaar camera kon je de foto’s gelijk meekrijgen. Kosten: één riks. De aftrap van de muziek werd verzocht door Meneer van Dalen. Nederlandstalige gevoelsmuziek. Heerlijk om weg te dromen in het zondags zonnetje op het gras. Want die liet zich goed zien. Om 5 uur Joris Linssen met z’n band Caramba. Zij speelden Nederlandstalige Mexicaanse muziek. Dat viel niet tegen. Groot enthousiasme bij het publiek. De kinderen deden ook geweldig mee. Zelfs de aller kleinsten die net konden lopen lieten de heupjes wiegen. Toen even wat gedronken en gegeten. Was prima verzorg op het terrein. Een badkuip met ijs voor de drank en een gigantisch bbq voor de satés en overige spiesen. Ook poffers waren er en natuurlijk koffie en het onmisbare ijs. De middag werd afgesloten met de band Mooi weer op straat. Dat swingde de pan uit. Ze brachten het aanwezige publiek in extase. Geweldig! Zelf hadden ze ook totaal geen idee waar ze terecht kwamen. Een leuke frisse studentengroep waar de energie vanaf spatte.

Trouwen goed geregeld in Hofstede Meerzigt

Vreselijk weer was er voorspeld. Nou dat viel reuze mee voor Danny en Judith. Gaan trouwen in augustus is zeker geen garantie voor een lekker zomers weertje. Afijn, de trouwceremonie en de kerkelijke inzegening vonden plaats in Hofstede Meerzigt in Zoetermeer. Een schitterende trouwlocatie die door de jaren heen al diverse transities heeft doorgemaakt. Ook Herman de Blijker was hier eens de man achter het restaurant. Voor het trouwen hebben ze de Hoeve. Een trouwpartij met een rustieke uitstraling. “Judith heeft gevraagd of je haar schoenzolen zo willen fotograferen tijdens de inzegening”, vroeg de ceremoniemeesteres aan mij. Leuk uniek. Ik kruipend over de grond in het donker op zoek naar de tekst “I do”. Kon het nauwelijks zien, maar het is toch goed op de foto vastgelegd. Toen het bruidspaar naar buiten trad, werden ze opgewacht door een bellenblaasparade. Nou niet echt. Het was duidelijk niet gerepeteerd en te weinig. Nog even een paar mooie foto’s gemaakt van de zwangere bruid, met een jurk die niets te raden over liet. Prachtig hoor laat maar gewoon zien. Het is een meisje.